Κράιαν (Deutsche Bank): Πλέον υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κράιαν (Deutsche Bank): Πλέον υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα

Την πεποίθηση πως «υπάρχουν πλέον ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών», εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν (John Cryan), σε ομιλία του στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Κράιαν παρουσίασε, ως βασικός ομιλητής, στο επίσημο γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με προσκεκλημένους 120 εκπροσώπους θεσμικών φορέων και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημένους.

Τόνισε επίσης την αξία των πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει οι ευρωπαϊκές αρχές για την ασφαλή και σύγχρονη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Καραμούζης: Αναβαθμίζεται σταθερά η εικόνα της ελληνικής οικονομίας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημένων διεθνούς κύρους να επισκεφθούν τη χώρα και να ανταλλάξουν απόψεις με την επιχειρηματική της κοινότητα.

Ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας σταθερά αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επενδυτική κοινότητα και είναι κρίσιμο να συνεχιστεί αυτή η πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται. Επίσης, τόνισε τη χρησιμότητα της επικοινωνίας της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνούς κύρους προσωπικότητες και την πρόθεση του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του 2018.

Τσίπρας σε Κράιαν: Πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, John Cryan, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα μηνύματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας πολλαπλασιάζονται», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε σχόλιό του στο Twitter.

«Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων: απόδοση των μεταρρυθμίσεων, επιτάχυνση ανάπτυξης και προοπτική τέλους των προγράμματος στήριξης το α΄ εξάμηνο του 2018», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον CEO του γερμανικού κολοσσού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider