«Βολές εξ αποστάσεως» από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βολές εξ αποστάσεως» από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στην ολομέτωπη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Σύνέδριο της Ν.Δ. αναμένεται να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το έκτακτο Περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αντιπαρατεθεί με σφοδρότητα σε αρκετά σημεία της κριτικής Μητσοτάκη προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Άλλωστε, τα όργανα άρχισαν από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε στον κ. Μητσοτάκη με την εξής ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια.Σε σημερινές του δηλώσεις αποκαλύπτει, για ακόμη μια φορά, την απέχθεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς κάθε τι δημόσιο.

Και την τεράστια απόσταση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού-δημοπράτη, δηλώνοντας δημόσια την πρόθεσή του να εκχωρήσει τη δημόσια παιδεία, υγεία, εποπτεία και διοίκηση με κριτήριο την καλύτερη οικονομική προσφορά.
Εκχωρώντας δομές, ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες –μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους– σε ιδιώτες. Ας καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι το κράτος και ο δημόσιος χαρακτήρας του στήθηκαν βήμα-βήμα, διαχρονικά, με αγώνες, οράματα, κόπους και θυσίες του λαού μας.
Δεν είναι φιλέτο προς πώληση. Δεν είναι ευκαιρία για αύξηση του ύψους των λογαριασμών κάποιων σε φορολογικούς παραδείσους».

Μητσοτάκης: Η χώρα έπιασε πάτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ήρθε στην εξουσία επειδή τα κόμματα δεν υπερασπίστηκαν τα καλά της Μεταπολίτευσης. «Η χώρα έπιασε πάτο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να γίνει καθεστώς και επανέλαβε πως, αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει από τα Μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναρίθμητα ψέματα της κυβέρνησης και την κατηγόρησε πως διχάζει τους Έλληνες και στοχοποιεί τη μεσαία τάξη. «Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν και άλλο τη χώρα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση απαξιώνει βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και κλέβει το μέλλον από τους νέους.

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν τον λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετέ τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους την πλάτη. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εμφανίστηκε δε σίγουρος πως σύντομα η ΝΔ θα βρεθεί ξανά στη θέση που της αξίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι αντίπαλοι της ΝΔ θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν το μήνυμα του κόμματός του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως γι’ αυτόν υπάρχουν πάντα 2 Ελλάδες. «Δεν είναι ο λαϊκιστής αυτός που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού, είναι αυτός που λέει την αλήθεια και δείχνει την έξοδο από την κρίση με σχέδιο και αποφασιστικότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Πείτε τους πως η Ελλάδα είναι μία», κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τα στελέχη της ΝΔ και τόνισε πως η ΝΔ εκφράζει όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρέπει να κερδηθεί μια μάχη: αυτή της βελτίωσης της ζωής κάθε πολίτη. Επανέλαβε δε τη ρήση του Κένεντι «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». «Δεν περισσεύει κανείς, αλλά δεν μπορούν σε αυτή την πορεία ξύπνιοι και κορόιδα, όπως δεν μπορούν να υπάρχουν και πρόθυμοι και λαθρεπιβάτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ξανά. Από μια χώρα απελπισίας, σε μια χώρα προόδου και προκοπής», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα ελληνικό θαύμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως πρέπει να υπηρετηθεί εκ νέου η ελπίδα. «Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έρθει από την αναγέννηση των αξιών και τη συμμετοχή των πολιτών», υπογράμμισε ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφέρθηκε δε και σε λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μιλώντας για την παρακαταθήκη του. «Κρατήστε την αισιοδοξία σας , μην επιτρέψετε στον φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Τόνισε, όμως πως για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως σήμερα ξεκινά ο μεγάλος αγώνας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», είπε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider