Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ

Πολλαπλά πολιτικά μηνύματα προς τους πολίτες, το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, αλλά και προς τους εκπροσώπους της Κεντροαριστεράς έστειλε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το Reader.gr ο κ. Μητσοτάκης κατά τον εισαγωγικό του χαιρετισμό υπογράμμισε ότι για το κόμμα του «η μεγάλη πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι εμείς έχουμε αλλάξει, για να μας εμπιστευτούν να αλλάξουμε την Ελλάδα», ενώ τόνισε ότι από την ώρα της ολοκλήρωσης του συνεδρίου, ξεκινά να μετρά αντίστροφα το ρολόι των εκλογών. Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την παρουσία των πρώην προέδρων της ΝΔ, ενώ σε ύστερη παρέμβασή του, μετά την τοποθέτηση του φιλοσόφου και συγγραφέα Στέλιου Ράμφου, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τολμά και κάνει την αυτοκριτική του.«Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα, για να διώξουμε επιτέλους τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου θέσεων της ΝΔ. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, είπε αρκετές φορές με ένταση ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή των πρώην προέδρων του κόμματος, αλλά παράλληλα έκανε και άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν και η Φώφη και ο Σταύρος», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τους ανθρώπους που στηρίζουν το εγχείρημα της ΝΔ, οι οποίοι προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ μίλησε και για το κράμα παλιών και δοκιμασμένων στελεχών που σήκωσαν τη ΝΔ στους ώμους τους, αλλά και σε νέα στελέχη που ενισχύουν τις τάξεις του κόμματος «επειδή βλέπουν τη ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων». «Η παρουσία τους και μόνο επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά και προχωρά μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους μας και όχι ταξικούς εχθρούς», προσέθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στην παρουσία των πρώην προέδρων της ΝΔ. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή «που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, ξαναδίνοντάς της λαϊκό έρεισμα, που στις δύσκολες στιγμές είπε μεγάλες αλήθειες», για τον Αντώνη Σαμαρά «που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και, αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, η πατρίδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση» και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι, όπως είπε «ένας πραγματικός αγωνιστής της παράταξης που βρέθηκε στην ηγεσία σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μήνυμα «ενότητας, μαχητικότητας, προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν», ευχαριστώντας και τους τρεις.

Μιλώντας για τους συνέδρους , ο κ. Μητσοτάκης τους χαρακτήρισε ως πυλώνα «της πλατιάς πολιτικής συμμαχίας που θα φέρει την πολιτική αλλαγή». «Να αναδείξουμε εκείνες τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, να επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας. Να δείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πως υπάρχει άλλος δρόμος. Να δείξουμε πως δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων. Να αποδείξουμε πως είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο στόχος δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός», είπε ο κ. Μητσοτάκης οριοθετώντας τους στόχους του συνεδρίου και έκανε λόγο για «συστηματική διεύρυνση και ανανέωση που υλοποιείται ανά δύο χρόνια».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη που δίνουν το παρών στο συνέδριο. «Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά. Απευθυνόμενος δε στον Σταύρο Θεοδωράκη, είπε ότι «συχνά είναι δυσδιάκριτες οι διαφορές μας», και χαρακτήρισε το Ποτάμι ως «είναι μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο»

«Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για μια κοινωνία οργισμένη, η οποία δυσπιστεί απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. «Τα ψέματα της κυβέρνησης δηλητηριάζουν και διχάζουν, εμείς έχουμε χρέος να ενώσουμε τον λαό, να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά για τους πολίτες». «Αυτό θα έκανε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν στη θέση μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη ΝΔ, γιατί η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν και η Φώφη και ο Σταύρος», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία: του δόθηκε δύο φορές και απέτυχε οικτρά», είπε ο κ. Μητσοτακης και εκτίμησε ότι ο αγώνας ως τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. «Δεν με φοβίζει ότι απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς. Αντέχουμε ακόμα και τη χειρότερη λάσπη, τη χυδαιότητα της συκοφαντίας της κυβέρνησής του. Η μεγάλη πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι εμείς έχουμε αλλάξει, για να μας εμπιστευτούν να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με ξεκάθαρες προτεραιότητες, με συνεκτικό σχέδιο και με κατάλληλους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν. Άνθρωποι από κάθε γενιά, από κάθε πολιτικό χώρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Κάνουμε την ανανέωση πράξη κάθε μέρα, κάνουμε την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητές του και με τη διάθεσή του για προσφορά, όχι ανάλογα με τις γνωριμίες του», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ζητώ την ενεργό συμμετοχή σας. Ζητώ την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό σας, γιατί από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές στην εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα που μας αξίζει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα, για να διώξουμε επιτέλους τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος», προσέθεσε, σημειώνοντας καταληκτικά ότι «είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες, να διεκδικήσουμε το αύριο για την πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider