Η Κομισιόν καλύπτει τον Αβραμόπουλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν καλύπτει τον Αβραμόπουλο

Η Κομισιόν καλύπτει τις θέσεις του Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος αντιτάχθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του Συμβουλίου, κ. Τουσκ, για το μεταναστευτικό χαρακτηρίζοντας τη σχετική επιστολή που είχε στείλει προς τους 28 της ΕΕ ως αντιευρωπαϊκή. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος δήλωσε στην Τετάρτη από τις Βρυξέλλες, ότι η Κομισιόν δεν έχει καμία διαμάχη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, αλλά εκτιμά επισήμως ότι η επιστολή και το συνοδευτικό σημείωμα για το μεταναστευτικό δεν αποτυπώνει σωστά την κατάσταση των συζητήσεων μεταξύ των Κρατών Μελών. Συμπληρώνει, δε, πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πολιτικό πρόσωπο που μετέχει σε μια πολιτική της Κομισιόν και ως εκ τούτου αναμένεται να εκφράζει την πολιτική του άποψη.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ θα ξεπεράσει τη μεταναστευτική κρίση μόνο υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό, συνδυάζοντας ευθύνες και αλληλεγγύη. Προειδοποίησε, δε, ότι η επιστροφή στον κατακερματισμό, θα οδηγήσει στην αποτυχία.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και πως αναμένεται αύριο να συναντήσει σε γεύμα εργασίας τους ηγέτες των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ για διαβουλεύσεις επί του μεταναστευτικού.

Σημειώνεται ότι για «κακούς τρόπους» και για «μια αρκετά υστερική έκρηξη», έκανε λόγο αξιωματούχος της της ΕΕ, σχολιάζοντας δήλωση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου χθες από το Στρασβούργο.

«Δεν είναι καν μέρος της συζήτησης, αυτό είναι για τους ηγέτες να συζητήσουν», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως «δεν είναι η θέση του να αντικρούει τον πρόεδρο του Συμβουλίου».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χαρακτηρίσει ως αντιευρωπαϊκό ένα συνοδευτικό έγγραφο που απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στους 28 και με το οποίο τούς ζητούσε να καταλήξουν σε συμφωνία για τον μόνιμο μηχανισμό ποσοστώσεων μεταναστών, διαφορετικά τον Ιούνιο θα κατέβαζε αυτός δική του πρόταση, υπονοώντας, σύμφωνα με διπλωμάτες (χωρίς να το αναφέρει ρητά), πως αυτή η πρόταση δεν θα έχει υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Σε άλλο σημείο του εγγράφου, ο κ. Τουσκ χαρακτήριζε τις ποσοστώσεις «διχαστικές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider