Τάσεις MRB: Μπροστά η ΝΔ με 9,4%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τάσεις MRB: Μπροστά η ΝΔ με 9,4%

Με ποσοστό 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τις Εξαμηνιαίες Τάσεις της MRB.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το real.gr, στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 30,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,3%.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 10,1% και έπονται Χρυσή Αυγή με 6,8%, ΚΚΕ 6,5%, Ένωση Κεντρώων 2,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και Λαϊκή Ενότητα 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 12,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 3,3% Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ και 9,5% Λευκό-Άκυρο-Αποχή.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 55,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17,4%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 18,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με 6,4% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,2%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,2% απαντά η ΝΔ, το 25,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,4% κανένα κόμμα, ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 47,8% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 28,3% ΝΔ.

Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 28,7% απαντά να προκηρυχθούν άμεσα, πρόωρα το 17,7% και το 41,3%, στο τέλος της τετραετίας, ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 15% απαντά άμεσα, το 27,5% πρόωρα και το 43,7% στο τέλος της τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,1% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.