Πολάκης: Πάνω από 700 εκατ. το ποσό κατάχρησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολάκης: Πάνω από 700 εκατ. το ποσό κατάχρησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Χείμαρρος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον ΚΕΕΛΠΝΟ «μαυσωλείο διαφθοράς» ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως το ποσό κατάχρησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ: «Για κάποια χρόνια πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ».

Ο κ. Πολάκης πρόσθεσε πως το 2014 δόθηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ διαφημιστική δαπάνη «σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».

Όσον αφορά την υπόθεση με το Ερρίκος Ντυνάν, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει πως στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίων τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας καθώς «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider