Βενιζέλος: Ποτέ ξανά ψέματα για το δημόσιο χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενιζέλος: Ποτέ ξανά ψέματα για το δημόσιο χρέος

«Δεν πρέπει να πούμε ξανά ποτέ ψέματα, ιδίως τώρα που έχουμε επίγνωση» τόνισε, μιλώντας για το δημόσιο χρέος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την παρουσίαση του βιβλίου της οικονομολόγου και στελέχους της «Δράσης» Μιράντας Ξαφά, με τίτλο : «Δημόσιο Χρέος».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «όλη η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, δηλαδή, ο εγχώριος δημοσιονομικός εθνολαϊκισμός» από το 2010 και μετά, κινήθηκε με το «τέχνασμα» της υιοθέτησης μιας αντίληψης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, περί «επονείδιστου χρέους», το οποίο «είτε θα πρέπει να διαγραφεί , ή έστω να αναδιαρθρωθεί με πολύ γενναιόδωρο τρόπο, εξωγενώς, με πολιτικό βολονταρισμό» και με την πεποίθηση ότι το χρέος αυτό «δε συνιστά ευθύνη της κοινωνίας, ευθύνη του εσωτερικού πολιτικού συστήματος».

Σημείωσε, ότι εξ αιτίας αυτής της αντίληψης, η «εκστρατεία συκοφάντησης» του PSI, δηλαδή, της άρνησης, κατά τον ίδιο, μιας ορθολογικής προσέγγισης, «κόστισε στη χώρα την περιπέτεια οικονομική, πολιτική, αναπτυξιακή κοινωνική που έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2015 και συνεχίζεται μέχρι τώρα».

«Τώρα έχουν προσαρμοστεί, βεβαίως, έχουν ως στέμμα της κεφαλής τους και ως τοτέμ ενώπιον του οποίου προσκυνούν την παρέμβαση του 2012. Όλες οι παραμετρικές αλλαγές που βελτιώνουν το χρέος σε παρούσα αξία δεν αφορούν το τρίτο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αφορούν το δεύτερο πρόγραμμα. Αφορούν τη σύμβαση που υπέγραψα με τον κ. Ρεγκλινγκ το Φεβρουάριο του 2012. Αυτή παράγει τις μειώσεις, μέχρι και τώρα, αυτή είναι η ρήτρα των μειώσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider