Πέρασε το νομοσχέδιο για τη Ναυτιλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέρασε το νομοσχέδιο για τη Ναυτιλία

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας για θέματα αρμοδιότητας του και ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, μπορεί να προκάλεσε αρκετή ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής, όμως έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, με την κυβερνητική πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ.

Καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών». Νωρίτερα έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, είχε προκαλέσει ο υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία 114 σελίδων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή νομοθετώντας εκτός διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρσή της, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συγνώμη τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα ήθελε να συζητηθεί τροπολογία του με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν έγινε εκ του πονηρού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η τροπολογία δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο, ούτε λύνει οικονομικά θέματα, αλλά ρυθμίζει σημαντικά ζωτικά ζητήματα, όπως η παραχώρηση στους δήμους εκτάσεων χερσαίων ζωνών που δεν χρειάζονται τα λιμάνια, η τιμωρία για την αδήλωτη εργασία αλλά και άλλα θέματα για τα οποία είχαν αντίρρηση οι θεσμοί και έγινε προσπάθεια για να περάσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider