Προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Με διψήφιο ποσοστό προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι, η ΝΔ αποσπά το 30,5% στην πρόθεση ψήφου, δώδεκα μονάδες περισσότερες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολουθεί με 18,5%.Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,5%, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%. Το 9% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», ενώ στο 16% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.





Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί με το συντριπτικό ποσοστό του 67% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην υπερφορολόγηση αποδίδεται το κοινωνικό μέρισμα

Το 86% των πολιτών αποδίδουν την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στην υπερφορολόγηση στο εισόδημα των Ελλήνων ενώ μόλις το 5,5% θεωρεί ότι η διανομή του πλεονάσματος οφείλεται στην υπεραπόδοση της οικονομίας.





Μάλιστα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες είπαν ότι το μέρισμα θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για οριζόντια μείωση της φορολογίας, ενώ μόλις το 22,5% προκρίνει την επιχορήγηση νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος.





«Όχι» σε πρόωρες εκλογές



Παρά το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, περισσότεροι από τους μισούς (53,8%) δηλώνει αντίθετοι σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider