Ένταση και πάλι στην Εξεταστική για την Υγεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση και πάλι στην Εξεταστική για την Υγεία

Από ένταση σημαδεύτηκε μια ακόμα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε εκ νέου με τα πεπραγμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις 23 προσλήψεις επί υπουργίας Γεωργιάδη, για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες από τον Παύλο Πολάκη, πως πρόκειται για «προσωπικά ρουσφέτια».

Η υπεύθυνη διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήταν και η μάρτυρας που εξετάστηκε την Τρίτη, ερωτηθείσα από τα μέλη της Επιτροπής, επέμεινε ότι τα 23 αυτά άτομα δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν εξωτερικοί συνεργάτες και πληρώνονταν από χορηγίες. Επιπλέον, η κ. Θεοφυλάτου ερωτηθείσα από μέλη της επιτροπής «εάν είχαν υποπέσει στην αντίληψή της πολιτικές παρεμβάσεις για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ», απάντησε αρνητικά.

Ένταση επικράτησε, ωστόσο, όταν η μάρτυς κατήγγειλε ότι στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη όταν αρνήθηκε να «ενδώσει» στην απαίτηση-πίεση συνεργάτη του, όπως ανέφερε, να βεβαιώσει ότι τα 23 αυτά πρόσωπα δεν ήταν εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο θέμα παρενέβησαν οι βουλευτές της ΝΔ και ζήτησαν να παρέμβει εισαγγελέας, ώστε να διερευνήσει την καταγγελία της μάρτυρος με το αιτιολογικό της απόπειρας τέλεσης ποινικού αδικήματος.

Ο Νότης Μηταράκης, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η κ. Θεοφυλάτου «κατήγγειλε ποινικό αδίκημα και είναι υποχρέωση της Επιτροπής να πάει στην εισαγγελία για να καταγγείλει αυτή τη συμπεριφορά του συνεργάτη του κ. Πολάκη», ενώ η μάρτυς συνεχίζοντας κατήγγειλε, επίσης, ότι «το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ασκήσει και σε άλλους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ "μπούλινγκ"».

Από τη μεριά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κατήγγειλε πράξεις συγγενικών προσώπων της μάρτυρος, που σχετίζονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κ. Θεοφυλάτου έκανε λόγο, αρκετές φορές στην κατάθεσή της, για προσωπική στοχοποίηση, για «οικογενειακές σχέσεις» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς η αδελφή της Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, ήταν, όπως η ίδια είπε, εξωτερική συνεργάτης του οργανισμού από το 2011-2014 και σύζυγός της είναι ο Σταμάτης Πουλής, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής προμηθειών, ενώ ο γαμπρός της Γεώργιος Δρόσης (άνδρας της αδελφής της) είχε αναλάβει, μέσω εταιρείας του, τη συντήρηση του κτιρίου προστατευόμενων διαμερισμάτων (άπορων οροθετικών) και την τροφοδοσία για 21 φιλοξενούμενα άτομα.

Η κ. Θεοφυλάτου αμύνθηκε των καταγγελιών, λέγοντας ότι αφενός γνώρισε τον σύζυγό της στο ΚΕΕΛΠΝΟ και παντρεύτηκαν το 2015 και αφετέρου ότι μέλη της οικογενείας της έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Πολάκη, ο οποίος, όπως είπε η ίδια, και δεν παραβρέθηκε στη δίκη που έγινε στις 5-11-2017 και δικάστηκε ερήμην, ενώ με τον κ. Δρόση η σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβιβάστηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Κατά τα λοιπά, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ, και μέλος της επιτροπής, Γιώργος Γεωργαντάς σχολίασε την απάντηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για «άνοιγμα λογαριασμών προσώπων για το Ερρίκος Ντυνάν», απόφαση η οποία είχε παρθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, για την οποία η επιστημονική επιτροπή απάντησε ότι «άνοιγμα μπορεί να γίνει μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δικαστικό συμβούλιο».

Τέλος, στην έναρξη της, η Εξεταστική Επιτροπή ασχολήθηκε με τη μη έλευση στην Επιτροπή του μάρτυρα Θεόδωρου Παπαδημητρίου- πρώην διευθυντή του Κέντρου, ο οποίος καίτοι έχει κληθεί να καταθέσει δεν έχει παραστεί για λόγους υγείας, όπως ισχυρίζεται, προσκομίζοντας στοιχεία από ιδιωτικό νοσοκομείο. Η Εξεταστική Επιτροπή, λοιπόν, αποφάσισε να απευθύνει αίτημα στον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», με το οποίο θα ζητά μέχρι την προσεχή Παρασκευή, να εξετάσει τον κ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την ικανότητά του ή όχι να καταθέσει στην Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider