Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας – Νότιας Κορέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας – Νότιας Κορέας

H οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Νότιας Κορέας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Νακ Γιον, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Υψηλή τεχνολογία, ναυπηγεία, αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαπανεπιστημιακή συνεργασία είναι οι τομείς που η χώρα μας μπορεί να πετύχει σημαντικές συμφωνίες, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών εταιρείες κολοσσοί, όπως η Samsung, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία με την κορεατική εταιρεία να έχει εξαγοράσει νωρίτερα φέτος ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κορέα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ανταλλακτικά πλοίων. Αντίστοιχο υψηλό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για αγροτοδιατροφικά προϊόντα με την Κορέα να επιθυμεί να εισάγει φέτα, λάδι, κρασί και ελιές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών θα βρεθούν και ζητήματα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, καθώς ο ελληνικός πολιτισμός διδάσκεται στα σχολεία της Κορέας, αλλά και θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής με αιχμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη δίκη μας περιοχή, όσο και στην Κορεατική Χερσόνησο. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πέρας των συνομιλιών ο Αλέξης Τσιπρας και ο Λι Νακ Γιον θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Καθώς η βασική ατζέντα είναι οικονομική θα ακολουθήσει οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορεατικοί κολοσσοί, όπως η Hyundai και Samsung. Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχουν 44 Κορεάτες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αντίστοιχος αριθμός Ελλήνων συμμετεχόντων, καλύπτοντας τους τομείς της ναυπηγικής βιομηχανίας, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και των προϊόντων διατροφής.

Στη συνέχεια, το ελληνικό κλιμάκιο -που θα αποτελείται από τους υπουργούς Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας Στεργιο Πιτσιόρλα, Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο- θα έχει διευρυμένες επαφές με τους Κορεάτες ομολόγους του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider