Δοξιάδης: Αξιολόγηση σημαίνει να μπορούμε να σταθούμε στο διεθνές περιβάλλον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δοξιάδης: Αξιολόγηση σημαίνει να μπορούμε να σταθούμε στο διεθνές περιβάλλον

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός, πρέπει να τον ντύσουμε και αυτό είναι καθήκον της ΝΔ» είπε με νόημα μιλώντας σε πάνελ του προσυνεδρίου της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο καθηγητής και συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Ο κ. Δοξιάδης άσκησε κριτική στα κόμματα που κυβέρνησαν για την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και νομοθέτησαν, εξαιρώντας από την κριτική του τη Μαριέττα Γιαννάκου και την Άννα Διαμαντοπούλου, στις θητείες τους στο υπουργείο Παιδείας. Πάντως, ο κ. Δοξιάδης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στα πεπραγμένα της ΝΔ στον χώρο: «Ο πρώτος που πολέμησε τον νόμο και ξεκίνησε να μην τον εφαρμόζει στην ολότητά του ήταν η ΝΔ», είπε και προσέθεσε «Οι ριζικές τομές αρχίζουν από την αυτοκριτική».

Αναγνώρισε ότι η ΝΔ έχει πρόγραμμα και προτάσεις για την Παιδεία και τόνισε ότι συμφώνησε με ό,τι διάβασε, προσθέτοντας όμως ορισμένες ακόμα παραμέτρους, όπως ότι οι διοικητικοί δεν πρέπει να ψηφίζουν εντός των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας. Παράλληλα, άσκησε δομική κριτική στις κομματικές νεολαίες, λέγοντας ότι είναι απόλυτα σωστή η μείωση της καθοριστικής δύναμης των κομματικών νεολαιών. «Οι κομματικές νεολαίες να ντρέπονται όλες για αυτά που κάνουν», είπε ο κ. Δοξιάδης, μιλώντας για «μεταπράτες για έκνομες πρακτικές και για εκδρομές στη Μύκονο».

Χαρακτήρισε ρεαλιστικό το πρόγραμμα για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, ενώ ως προς την αξιολόγηση διηγήθηκε μια παλιά ιστορία με τον γνωστό ζωγράφο Πωλ Σεζάν, ο οποίος κάποτε ξεκρέμασε μερικούς πίνακες από το Λούβρο, κρεμώντας στη θέση τους δικούς τους, ώστε να μπορέσει να κρίνει, αν οι πίνακές του που μέχρι τότε εκτίθεντο σε μικρές γκαλερί μπορούν να συγκριθούν με τους μεγάλους της Τέχνης. «Όταν μιλάμε για αξιολόγηση έχει να κάνει με το αν μπορούμε να σταθούμε στο διεθνές περιβάλλον», είπε ο κ. Δοξιάδης, εξηγώντας την παραβολή του και προσέθεσε ότι πρέπει η αξιολόγηση να γίνει από σημαντικούς, ξένους ακαδημαϊκούς.

Όσο για το πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική κατωχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου με ενίσχυση και προάσπισή του, ώστε να είναι μόνο μόνο άσυλο λόγου και ιδεών. Μάλιστα, προτεινε εντός των πανεπιστημίων να ισχύει το σύνολο του Ποινικού Κώδικα, εκτός από τα αδικήματα περί λόγου, ενώ έκανε ακόμα και λόγο για την ύπαρξη μιας άοπλης, αλλά κρατικής πανεπιστημιακής υπηρεσίας σεκιούριτι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider