Γεννηματά: Η ΕΕ αργοσβήνει στα χέρια των ακροδεξιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Η ΕΕ αργοσβήνει στα χέρια των ακροδεξιών

«Αν δεν κάνουμε κάτι η Ευρώπη θα αργοσβήνει σε χέρια ακροδεξιά» είπε σε υψηλούς τόνους στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε ότι «όλα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Ευρώπη με κάνουν να σκέφτομαι τώρα, εδώ δυνατά, ότι δεν είναι δυνατόν εμείς οι σοσιαλιστές να επιτρέψουμε να σφραγίσει τη νέα σελίδα της Ευρώπης η ακροδεξιά».

Οπως επεσήμανε, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές «μιλάμε συνεχώς για εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, της συνοχής, της αλληλεγγύης, της σύγκλισης. Έχουμε πολλές ιδέες, για την ολοκλήρωση της ευρωζώνης για την ανάπτυξη της κοινής Ευρωπαϊκής άμυνας. Σύμφωνοι, αλλά…αν δεν κάνουμε κάτι και γρήγορα για τις διευρυνόμενες ανισότητες, κοινωνικές, εδαφικές, διαπεριφερειακές και αν δεν προχωρήσουμε σε ισχυρές αναδιανεμητικές πολιτικές για να μειωθούν οι ανισότητες αυτές, τότε όλα τα προηγούμενα θα είναι θεωρία και η Ευρώπη στην πράξη θα αργοσβήνει σε χέρια ακροδεξιά.

Οι πολίτες της Ευρώπης ζητούν ασφάλεια, αλληλεγγύη και δουλειές. Κι αυτά μπορούν να τα δώσουν μόνον οι σοσιαλιστές. Γι’ αυτό συνάδελφοι να φροντίσουμε να συνέλθουμε, να κάνουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις διαφορές μας από δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές ν´ ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε με κουβέντες καθαρές» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider