Ο Κοντονής εγκαινίασε την πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κοντονής εγκαινίασε την πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών

Αιχμές σε βάρος των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εγκαινιάζοντας την πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν την πολιτική βούληση να υλοποιήσουν αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, ότι «σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο» και προσέθεσε: «Οι αγροτικές φυλακές γυναικών έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση». Όπως είπε ο κ. Κοντονής, αυτά τα σημαντικά έργα που η κυβέρνηση υλοποιεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση, όπως σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικές φυλακές, τα επαινούν οι Διεθνείς Οργανισμοί, που τόσα χρόνια κατήγγελλαν τη χώρα μας για τις συνθήκες στις φυλακές.

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής τόνισε, ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη, μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης».

Στα εγκαίνια παρέστησαν η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα, Παναγιώτα Κοζομπόλη, η οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καθώς και οι βουλευτές Νίκος Παρασκευόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιώργος Πάλλης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σάρλης, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider