Καμμένος: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 είναι 1,1 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 είναι 1,1 δισ.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις Τραμπ για το ποσό που θα δαπανηθεί για την αναβάθμιση των F-16 έσπευσε να δώσει ο Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, λίγη μόλις ώρα μετά την κοινή συνέντευξη τύπου του αμερικανού προέδρου και του έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ο έλληνας υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στο twitter ότι τα 2,4 δισ δεν αφορούν στην αναβάθμιση των F-16, η οποία θα κοστίσει μόλις 1,1 δισ αλλά και σε προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τράμπ μίλησε για την αναβάθμιση των F-16 και αποκάλυψε ότι το κόστος της φτάνει τα 2,4 δισ δολάρια. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος . Τραμπ σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες. Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 κάτι που θα κοστίσει 2,4 δισ δολάρια και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.