Καμμένος: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 είναι 1,1 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 είναι 1,1 δισ.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις Τραμπ για το ποσό που θα δαπανηθεί για την αναβάθμιση των F-16 έσπευσε να δώσει ο Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, λίγη μόλις ώρα μετά την κοινή συνέντευξη τύπου του αμερικανού προέδρου και του έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ο έλληνας υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στο twitter ότι τα 2,4 δισ δεν αφορούν στην αναβάθμιση των F-16, η οποία θα κοστίσει μόλις 1,1 δισ αλλά και σε προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τράμπ μίλησε για την αναβάθμιση των F-16 και αποκάλυψε ότι το κόστος της φτάνει τα 2,4 δισ δολάρια. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος . Τραμπ σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες. Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 κάτι που θα κοστίσει 2,4 δισ δολάρια και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider