Σβίγκου: Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα οι δηλώσεις Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σβίγκου: Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα οι δηλώσεις Τραμπ

«Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και για τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας για αλλαγή σελίδας στην οικονομία» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Επιβεβαιώνεται ο αναβαθμισμένος γεωπολιτικά ρόλος της χώρας μας, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε η κ. Σβίγκου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών Οικονομίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η κ. Σβίγκου σημείωσε: «Τουλάχιστον δεν προκαταβάλανε την αποτυχία των επισκέψεων όπως έκαναν προηγουμένως. Είναι μια εξέλιξη για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει συνηθίσει να πορεύεται με πυξίδα την καταστροφολογία».

Επισήμανε δε πως η αντιπολίτευση «αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να βγούμε από τα μνημόνια το 2018 και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια διαφορετική χώρα».

«Αυτός», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ο στόχος όλων των επαφών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, το πώς δηλαδή θα προωθηθούν τα συμφέροντα της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.