Ποτάμι: Λειψό το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποτάμι: Λειψό το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Την στήριξή των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου εξέφρασε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την νομική αναγώριση της ταυτότητας φύλου.

«Είμαστε ξεκάθαροι και στηρίζουμε τα αυτονόητα δικαιώματα του κάθε πολίτη και ιδιαιτέρως των μειοψηφιών, επομένως υπερψηφίζουμε καθαρά και χωρίς μισόλογα τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας των διεμφυλικών προσώπων» ,ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Τα διεμφυλικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να αλλάξουν την αναγραφή του φύλου και του ονόματός τους στα επίσημα έγγραφά τους, αν προηγουμένως δεν υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού τους στα γεννητικά όργανα, δηλαδή στείρωσή τους επί της ουσίας, σε μια πρακτική που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως βασανιστήριο»πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.

Ωστόσο το νομοσχέδιο είναι λειψό καθώς η αλλαγή των εγγράφων των διεμφυλικών προσώπων δεν γίνεται με γρήγορη διαδικασία ενώ εμπλέκονται σε αυτήν και οι δικαστικές αρχές.

Τέλος, ο κ. Αμυράς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή να αποσύρει το εμπόδιο που ως νομοθέτης εισάγει ανάμεσα στον έγγαμο βίο και τη δυνητική αναγνώριση της ταυτότητας των φύλων. "Θα συμφωνήσουμε, φαντάζομαι, ότι οι άνθρωποι χρειάζονται και τα δύο τους χέρια και δεν μπορείς να τους καλείς να επιλέξουν ελεύθερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.