«Μια κυβέρνηση Τζαμάικα θα περιπλέξει το ελληνικό ζήτημα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μια κυβέρνηση Τζαμάικα θα περιπλέξει το ελληνικό ζήτημα»

Μια κυβέρνηση «Τζαμάικα» στη Γερμανία, με τη συμμετοχή των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, αναμένεται να περιπλέξει το ελληνικό ζήτημα, εκτιμά σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως επισημαίνει, τα τελευταία χρόνια οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές - παραδοσιακός εταίρος της Μέρκελ - είχαν εκφράσει αντιρρήσεις αναφορικά με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς και με τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, αλλά «στον μεγάλο συνασπισμό αυτές οι αντιρρήσεις δεν γίνονταν ιδιαίτερα αισθητές, καθώς το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) εξασφάλιζε μία ικανή πλειοψηφία, για παράδειγμα στη διάσωση της Ελλάδας. Σε έναν συνασπισμό τύπου Τζαμάικα οι σκεπτικιστές της χριστιανικής ένωσης και ιδιαίτερα των Χριστιανοκοινωνιστών, θα είχαν περαιτέρω υποστήριξη από το FDP».

O πρόεδρος των Φιλελευθέρων Λίντνερ ξεκαθάρισε το βράδυ των εκλογών, ότι με το κόμμα του δεν θα υπάρξει κοινός προϋπολογισμός της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για «κόκκινη γραμμή». Επιπλέον, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τη Μέρκελ Καγκελάριο», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.