Γεννηματά: Θα ψηφίσουμε την εξεταστική παρά τις διαφωνίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Θα ψηφίσουμε την εξεταστική παρά τις διαφωνίες

Στον «εναγκαλισμό» ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εστίασε την ομιλία της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ξεκαθάρισε πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, παρά κάποιες επιμέρους διαφωνίες της στο κείμενο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά: «Ο Καμμένος έχει παραδεχτεί ότι μίλησε με τον ισοβίτη. Ποιο ήταν το περιεχόμενο; Ποιος ξέρει τι είδους συμφέροντα πήγε να εξυπηρετήσει. Ο Τσίπρας έσπευσε να υπερασπιστεί μαχητικά τον ακροδεξιό συνεταίρο του. Ο Καμμένος είπε ότι τίποτα δεν θα τους χωρίσει. Αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό και θα είναι σύντομα. Η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη; Γιατί περιμένουν από εμάς να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως ο ακροδεξιός συνεταίρος τους διαφωνεί. Τι πρόσημο έχει αυτή η κυβέρνηση».

Επικεντρώνοντας, στο θέμα της συνεδρίασης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε: «Για το θέμα της εξεταστικής υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα ακόμα και για τον ίδιο τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Ρωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα. Γνώριζε τις ενέργειες Καμμένου; Γνωρίζει το περιεχόμενό τους; Αν ναι, επιβάλλεται να μας ενημερώσει ο ίδιος σήμερα. Αν δεν ξέρει, πως τον καλύπτει; Γιατί δεν δέχεται την εξεταστική; Ποια άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν εμπλακεί; Η εισαγγελέας συνέταξε κάποια έκθεση μετά την επίσκεψή της; Της ζητήθηκαν εξηγήσεις γι αυτή την περίεργη επίσκεψη; Είχε προηγηθεί κι άλλη απόπειρα να τον επισκεφθεί σε άλλη φυλακή;

Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ενημερωμένος για την παράνομη δραστηριότητα μέλους του Λιμενικού Σώματος; Για ποιο λόγο καθυστέρησαν 2 χρόνια τα σχετικά εντάλματα κατά ξένων μεγαλεμπόρων; Ποιος κρατάει τη μπαγκέτα; Πρέπει να διερευνυθούν όλα αυτά. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Αν και δεν υιοθετούμε κάποια σημεία της πρότασης της ΝΔ για την εξεταστική θα την ψηφίσουμε γιατί είναι υπόθεση γεμάτη σκιές. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού όχι α λα καρτ για τις επιδιώξεις του καθενός. Έχουμε πει ναι σε κάθε διερεύνηση. Η κυβέρνηση έχει πει όχι σε ότιδήποτε αφορά τη δική της διακυβέρνηση.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider