Σύσκεψη στην Κεντροαριστερά προτείνει ο Αλιβιζάτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύσκεψη στην Κεντροαριστερά προτείνει ο Αλιβιζάτος

Κοινή σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς προτείνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, προκειμένου να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα μετά την εμπλοκή που προέκυψε εξ αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σε επιστολή του προς τους υποψηφίους ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση να γίνει είτε την Τρίτη είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή, ενώ επισυνάπτει την απάντηση της εταιρείας WIND η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους που αν γίνουν δεκτοί μεταθέτουν τις εκλογές τον Δεκέμβριο.

Επίσης, σημειώνει ότι προκειμένου το σύστημα για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες.

Στην επιστολή της η WIND φέρεται να αρνείται την ευθύνη για την ανάληψη του έργου της ψηφοφορίας, αλλά αφήνει ανοικτή την συνεργασία «με όποιον φορέα αναλάβει το έργο της εκλογικής διαδικασίας», προκειμένου να παράσχει «τις αναγκαίες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνίας», εφ' όσον της ζητηθεί.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και τη λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Τέτοιες εταιρείες είναι μεταξύ άλλων η Intrasoft, η Unisystem, η Singular και η OTS

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider