Βαραίνει το κλίμα για τον Κουρουμπλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαραίνει το κλίμα για τον Κουρουμπλή

Παγιδευμένος στην επιλογή του να διατηρήσει στη θέση του τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό, δείχνει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και ο πρωθυπουργός δέχεται ακόμη και φίλια πυρά, δεδομένου ότι η γκρίνια στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας εντείνεται, δεν πρόκειται - όπως βεβαιώνουν συνεργάτες του - να ενεργήσει εν θερμώ και να κατηγορηθεί ότι σύρεται πίσω από τις επιδιώξεις της αντιπολίτευσης, η οποία από την πρώτη στιγμή ζητάει επίμονα την παραίτηση ή αποπομπή του κ. Κουρουμπλή.

Το βαρύ κλίμα αποτυπώνει πάντως η ματαίωση της μετάβασης Κουρουμπλή στην Κρήτη για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, καίτοι αυτή ήταν προγραμματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, τούτο δεν ζητήθηκε άμεσα από τον πρωθυπουργό, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένο με τη λογική πως ο υπουργός Ναυτιλίας θα έπρεπε να παραμείνει στην Αθήνα για να συντονίσει τις ενέργειες απορρύπανσης του Σαρωνικού. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που δέχθηκε επικρίσεις για το γεγονός ότι απουσίαζε στο Λονδίνο τα τρία πρώτα κρίσιμα 24ωρα μετά το ναυάγιο...

Ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής διέψευσε επίσης δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», σύμφωνα με το οποίο απείλησε το Μαξίμου ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, εάν ο κ. Τσίπρας τον απομακρύνει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, ωστόσο, συνεχίζει τις αλλεπάλληλες παρουσίες του στα Μέσα Ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου χρέωσε στους δημοσιογράφους προσπάθεια να «φουσκώσουν» την υπόθεση του ναυαγίου στο Σαρωνικό. Επί της ουσίας μάλιστα, μετά τη διαμάχη στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν ζητήθηκε έγκαιρα ή όχι η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (EMSA), ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι η βοήθεια αυτή δεν ζητήθηκε πράγματι εξ αρχής διότι το πιο κοντινό πλοίο του EMSA βρισκόταν στη Μάλτα και ήταν δεσμευμένο. Η EMSA, ωστόσο, διά της εκπροσώπου της, διέψευσε τον κ. Κουρουμπλή, δηλώνοντας ότι πλοία ήταν διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή στη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «ατυχία» το γεγονός ότι η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έγινε νύχτα και υποστήριξε πως το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής έγινε αντιληπτό με την κηλίδα που έφτασε στον Πειραιά τρία 24ωρα μετά το ναυάγιο. Για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε δεχθεί ήδη σφοδρή κριτική από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κλειστή σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider