Hoyer: Τα σχέδια για τις επενδύσεις και τις επιδοτήσεις στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hoyer: Τα σχέδια για τις επενδύσεις και τις επιδοτήσεις στην Ελλάδα

«Ρόλος μας είναι η υποστήριξη όλων των έργων που συντελούν στη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως της Ελλάδας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Ηοyer είναι να παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση, τον κ. Nicholas Jennet, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Jennet είναι ένας από τους πλέον έμπειρους και καινοτόμους τραπεζίτες που έχουμε στον οργανισμό μας. Είναι ένας από τους συνιδρυτές και συνεφευρέτες, πολλών προϊόντων, μεταξύ άλλων βεβαίως και του σχεδίου Juncker, «το οποίο είναι ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επιδοτήσεις, εγγυήσεις, αλλά και δανειοδοτήσεις, και βεβαίως έχει συμβάλει στη δημιουργία πολλών νέων καινοτόμων προϊόντων και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για το ρόλο αυτό», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο κ. Hoyer σημείωσε ότι «Ο ρόλος μας σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ρώμης, είναι να φροντίσουμε ώστε το σύνολο της Ευρώπης να αναπτύσσεται ταυτόχρονα και συγκεκριμένα της Τράπεζας, να φροντίσει ώστε να υπάρχει περιφερειακή ανάπτυξη και να εξαλείφονται τυχόν ανισότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Hoyer επεσήμανε ότι τίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το μέλλον αυτής. «Και εδώ η Τράπεζά μας έχει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Έχουμε το προνόμιο οι συνάδελφοί μου και εγώ να έχουμε επωμιστεί το σημαντικό έργο του να τονώσουμε την πραγματική οικονομία της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε σημαντικά έργα», σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ένας οργανισμός ολιγομελής. «Έχουμε λίγο προσωπικό και διπλάσιο όγκο εργασίας σε σχέση με αυτόν για παράδειγμα, της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην περίπτωση όμως ειδικά της Ελλάδας, προσπαθούμε να υπερβούμε αυτό το πρόβλημα του μειωμένου αριθμού εργαζομένων, διότι έχουμε αποφασίσει να είμαστε κοντά στους πελάτες μας που μας χρειάζονται» ανέφερε.

Ο κ. Παυλόπουλος, αναφέρθηκε από την πλευρά του στο σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τονίζοντας ότι «η τόνωση των επενδύσεων σε καίριους τομείς της οικονομίας, όπως είναι οι τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών, δείχνει τον δρόμο τον οποίο εσείς έχετε υιοθετήσει - αλλά μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα για άλλους - του πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την βαθιά αυτή κρίση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider