Ώρα Αποφάσεων: Βλαπτική η αντιπαράθεση με την Eldorado

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώρα Αποφάσεων: Βλαπτική η αντιπαράθεση με την Eldorado

Βλαπτική για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας όσον αφορά στον τομέα των επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα εν γένει είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Eldorado Gold , υπογραμμίζει η Ώρα Αποφάσεων σε ανακοίνωσή της και προτείνει: «ότι η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει, έστω και τώρα, να προσλάβει σοβαρές και αξιόπιστες εταιρίες-συμβούλους με διεθνή εμπειρία (Project Management), που θα μπορούν να παρακολουθούν την εκτέλεση των συμβάσεων και να παρέχουν υπεύθυνες συμβουλές προς αυτήν, απέναντι σε κάθε Eldorado Gold, Fraport κλπ.

Οι συμβάσεις παραχώρησης θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τον όρο ότι ο ανάδοχος ή ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στο κράτος ένα μέρος της προβλεπόμενης αμοιβής των συμβούλων της κυβέρνησης. Μόνον έτσι το ζήτημα των επενδύσεων θα διέπεται από διαφάνεια και αξιοπιστία και να παρέχουν υπεύθυνες συμβουλές προς αυτήν, απέναντι σε κάθε Eldorado Gold, Fraport κλπ.

Οι συμβάσεις παραχώρησης θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τον όρο ότι ο ανάδοχος ή ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στο κράτος ένα μέρος της προβλεπόμενης αμοιβής των συμβούλων της κυβέρνησης. Μόνον έτσι το ζήτημα των επενδύσεων θα διέπεται από διαφάνεια και αξιοπιστία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider