Βρούτσης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα

«Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης διευρύνονται και μαζί τους διευρύνεται και η γενιά των 360 ευρώ!»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για τα στοιχεία μηνός Αυγούστου της ΕΡΓΑΝΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου, διαψεύδει τους κυβερνητικούς “πανηγυρισμούς” για μείωση της ανεργίας και αύξηση των μισθών. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιβεβαιώνουν ότι η “ασθενική” αποκλιμάκωση της ανεργίας, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε συνδυάζεται με βελτίωση των μισθών. Αντίθετα, δημιουργείται μια νέα γενιά “φτωχών” εργαζομένων των 360 ευρώ, που συνεχώς αυξάνεται.

H αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί και συντελείται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο. Γίνεται με μείωση μισθών, με μερική απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων.

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, εδώ και 3 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι η ψαλίδα υπέρ της μερικής απασχόλησης διευρύνεται συνεχώς σε βάρος της πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο του 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 54,48%, ενώ η πλήρης απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 45,52%! Επίδοση χειρότερη και από εκείνη του Ιουλίου 2017 (Σχήμα 1).

Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο μηνός Αυγούστου εμφανίζεται αρνητικό (-14.402), επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης (Σχήμα 2).

Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνει γρήγορα, με πλήρη απασχόληση, με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, ούτε με την εκδίωξη επενδύσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.