Σταθάκης: Πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado 

Συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με την Eldorado, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προτίθεται να «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

O κ. Σταθάκης χαρακτήρησε «άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα» το τελεσίγραφο της Eldorado εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60 % και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σκάι .

«Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια» ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία , πχ στην Γερμανία και να πει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση . Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία και σε κάθε περίπτωση η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider