Σε εθνική αυτογνωσία καλεί ο Βενιζέλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε εθνική αυτογνωσία καλεί ο Βενιζέλος

«Εθνικός και κοινωνικός κορμός είναι το προοδευτικό κέντρο που δεν συνενώνει μικρές φωνές αλλά διασφαλίζει στο όνομα της αλήθειας την ευρύτατη συναίνεση γύρω από τις αναγκαίες αλλαγές που επιτρέπουν στη χώρα μας να βγει από τη δημοσιονομική κηδεμονία...», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στα social media.

Με αφορμή τον ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του σχηματισμού κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί σε εθνική αυτογνωσία προκειμένου, μεταξύ άλλων, «να διαπιστώσουμε την πανηγυρική και επώδυνη διάψευση της αντιμνημονιακής δημαγωγικής εξαπάτησης».

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης είναι το εξής:

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλουμε να οργανώσουμε μια διαδικασία εθνικής αυτογνωσίας.

Να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε πού ήμασταν ως χώρα ένα χρόνο πριν και που βρισκόμαστε τώρα.

Να διαπιστώσουμε την πανηγυρική και επώδυνη διάψευση της «αντιμνημονιακής» δημαγωγικής εξαπάτησης.

Να καταγράψουμε το κόστος της που δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά αφορά όλες τις παραμέτρους της εθνικής ισχύος.

Να κατανοήσουμε ότι το έσχατο κυβερνητικό τέχνασμα της προπαγανδιστικά οργανωμένης αμφιθυμίας σε σχέση με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου - στο οποίοι οι ίδιοι ενέταξαν τη χώρα με τους χειρότερους δυνατούς όρους - δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη στασιμοχρεοκοπία και στην ανακύκλωση της μιζέριας.

Το ζήτημα είναι πάντα η σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την αλήθεια και την κοινή λογική.

Οι αντιφάσεις εξακολουθούν να είναι πολλές και καταλυτικές. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλοιωμένοι και αυτοακυρωμένοι.

Έτσι όμως δεν έχουμε κατεύθυνση ως έθνος μέσα σε μια Ευρώπη που τώρα καταλαβαίνει ότι η οικονομική κρίση ωχριά μπροστά στην κρίση ασφάλειας, αξιών και ταυτότητας. Το ελληνικό πρόβλημα μετατρέπεται σε μια μικρή πτυχή του ευρωπαϊκού προβλήματος και αυτό τελικά δεν είναι καλό.

Η τεχνητή επιστροφή σε μια πολιτική πόλωση με ένα παλιό (ΝΔ) και ένα αρχαϊκό (ΣΥΡΙΖΑ) πόλο που αναζητά στήριξη στη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά και ακροδεξιά δεν είναι ο δρόμος επικοινωνίας με το μέλλον.

Εθνικός και κοινωνικός κορμός είναι το προοδευτικό κέντρο που δεν συνενώνει μικρές φωνές αλλά διασφαλίζει στο όνομα της αλήθειας την ευρύτατη συναίνεση γύρω από τις αναγκαίες αλλαγές που επιτρέπουν στη χώρα μας να βγει από τη δημοσιονομική κηδεμονία και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τη διεθνή οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider