Επόμενη μέρα και ανάπτυξη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επόμενη μέρα και ανάπτυξη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την επόμενη μέρα για τη χώρα αναμένεται να σκιαγραφήσει στη σημερινή του ομιλία στην εξ αναβολής (λόγω του σεισμού στην Κω) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα, με δεδομένο ότι μιλά και σε ένα κομματικό forum, αναμένεται να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ, μιας και κυβερνητικοί παράγοντες διαβλέπουν «στρατηγικό αδιέξοδο» και «ακατάσχετη καταστροφολογία ελλείψει αφηγήματος» από μεριάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται ο κύκλος της εσωκομματικής συζήτησης στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τη θερινή διακοπή ολίγων εβδομάδων, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν καταληφθεί από διάθεση θερινής ραστώνης. Άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα και παρά το γεγονός πως κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή, στη Βουλή αναμένεται να επικρατήσει κομφούζιο λόγω των πολλών νομοσχεδίων που θα συζητηθούν. Πρόκειται, μάλιστα, για νομοσχέδια, τα οποία ενδιαφέρον πολύ την κυβέρνηση, μιας και είναι «μη μνημονιακά» και προσδίδουν αποτύπωμα αριστερής φύσεως στη διακυβέρνηση, όπως άλλωστε επιθυμεί τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και το κόμμα.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, όπως κάνει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα αναμένεται να περιγράψει με θετικούς τόνους την επόμενη μέρα για τη χώρα, λίγες ημέρες μετά την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές από το 2014. Πλην όμως, όπως αναγνωρίζει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, η έξοδος στις αγορές δεν μεταφράζεται προς το παρόν σε κάτι απτό για τους πολίτες, συνεπώς η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει σε απτούς ρυθμούς, ώστε τα επόμενα χρόνια η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας να είναι ισχυρή και οι καρποί της ανάπτυξης να μπορούν να κατανεμηθούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, κατά προτεραιότητα σε αυτούς που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την κρίση. Αυτό, άλλωστε, είναι και το concept της δίκαιης ανάπτυξης που αποτελεί οδηγό για το Μέγαρο Μαξίμου και θεμελιώδη όρο στο κυβερνητικό λεξιλόγιο.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, θα προβεί και σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αν και δεν αποκλείεται σε διαφορετικά πεδία να υπάρξουν σημεία κριτικής κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των στελεχών του κόμματος. Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, είναι έως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον το κυβερνητικό σχήμα να μην κατεβάσει ρυθμούς και να συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατά προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν κατά τρόπο απτό τους πολίτες, μιας και το στοίχημα της καθημερινότητας είναι αυτό που αναδεικνύουν καθημερινά σε ιδιωτικές συζητήσεις τους και βουλευτές ή κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μεταφέρουν στο Μαξίμου τον παλμό της κοινωνίας.

Όπως προαναφέρθηκε, τέλος, δεν θα λείψουν και τα σφοδρά πυρά εναντίον της ΝΔ, στην οποία πλέον το Μέγαρο Μαξίμου χρεώνει εκστρατεία καταστροφολογίας, καθώς, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει χωρίς κεντρικό αφήγημα και επιχειρεί να δημιουργήσει σημεία έντασης εκ του μη όντος, όπως για παράδειγμα στον άξονα κυβέρνησης-δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider