Μητσοτάκης: Να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας

Τη στήριξη που επιβάλλεται να δοθεί στο πρωτογενή τομέα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε εργαζόμενες που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής έρριζων μοσχευμάτων καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων τη SELECTA ONE, που βασίζει εξολοκλήρου τη λειτουργία της στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του Ερατεινού του Δήμου Νέστου, ανατολικά της Καβάλας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από το γενικό διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Παπαθεοχάρη και τα στελέχη της επιχείρησης ενώ ενημερώθηκε για την επένδυση που υλοποιείται στην περιοχή του Νέστου. Στη συνάντηση που είχε με τις εργαζόμενες στο τέλος της βάρδιας τους επισήμανε τη σπουδαιότητα λειτουργίας στην Ελλάδα υγειών επενδυτικών μονάδων που στηρίζουν την τοπική και εθνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τις επενδύσεις θα έρθει η ανάπτυξη.

Χαρακτήρισε ιδανική τη συγκεκριμένη επενδυτική προσπάθεια αφού όπως σημείωσε στηρίζεται στον εύφορο τόπο, τη φθηνή ενέργεια και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Ευχήθηκε η επένδυση να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι μια καλή επένδυση είναι επιτυχία της επιχείρησης, επιτυχία των εργαζομένων και επιτυχία του τόπου που τη φιλοξενεί.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «SELECTA ONE» που εγκαινιάστηκε στις 27 Μαΐου 2017 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προήλθε από τη συνένωση της γερμανικής εταιρίας «SELECTA ONE» και των ελληνικών εταιριών «ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ» και «ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ». Η επένδυση που υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στο ποσό των 7.000.000 ευρώ σε α΄ φάση με 35 στρέμματα θερμοκήπια, και άλλα περίπου 25 στρέμματα ύψους 3.000.000 ευρώ στη β’ βάση της επένδυσης.

Η εν λόγω επένδυση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και ύψιστα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η λειτουργία της μονάδας φέρει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν (επιστημονικό προσωπικό και εργατικό δυναμικό) ξεπερνούν ήδη τις 120, ενώ αναμένεται να ανέλθουν στις 150-160 με την επέκταση της επένδυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider