10 λόγοι για να φύγετε κρουαζιέρα άμεσα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 λόγοι για να φύγετε κρουαζιέρα άμεσα

Από την Κατερίνα Καλού

Υπάρχει ένας τρόπος να επισκεφτείς τους αγαπημένους σου προορισμούς μόνο με ένα κλικ και να περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές με σύμμαχο τον ήλιο και τη θάλασσα.

Από τα άφθονα ποτά που περιμένουν στο μπαρ μέχρι τις μοναδικές εκδρομές σε μέρη με μοναδική Ιστορία, η κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να επιλέξεις αυτό το καλοκαίρι.

Αν πείστηκες ήδη πάτα εδώ για να τα λύσεις όλα.

Αν ακόμη το σκέφτεσαι (είναι δυνατόν;) διάβασε παρακάτω τους 10 λόγους που θα σε κάνουν να φτιάξεις μέσα στην επόμενη ώρα βαλίτσα.

10. Μια φορά φτιάχνεις βαλίτσα

Εκτός του ότι εκείνη μπορεί να θέλει να πιει ντάκιρι μάνγκο στη μικρή Βενετία κι εσύ να μυηθείς στα μυστικά της πολιτισμού της Κνωσού, ένα σημαντικό επιχείρημα για να ανέβει κανείς στο κρουαζιερόπλοιο είναι ότι η βαλίτσα σου θα ανοιχτεί μία φορά. Μία φορά δηλαδή θα βγάλεις τα πράγματα που χρειάζεσαι και θα τα έχεις στην καμπίνα σου για να κάνεις το λουκ του κάθε προορισμού.

Τέλειο;

9. Ποιος θα κανονίσει τα πάντα;

Τα βήματα είναι απλά. Διάλεξε μεταξύ Κούβας και Ελλάδας, επίλεξε τις μέρες που προτιμάς (π.χ. τριήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο») και άσε όλα τα άλλα στη Celestyal. Δεν χρειάζεται να νοιαστείς για το αν το δωμάτιο είναι σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την παραλία και σίγουρα δεν χρειάζεται να σκας για το μεταφορικό μέσο ή για το πρόγραμμα της ημέρας. Τα πάντα είναι υπό έλεγχο κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το απολαύσεις.

8. Τα τέλεια νησιά

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τη στιγμή που αποβιβάζεσαι στη μαγευτική Πάτμο, την ώρα που αντικρίζεις την Καλντέρα της Σαντορίνης, τη στιγμή που απλώνεις την πετσέτα σου στο Τσιγκράδο στη Μήλο και το ηλιοβασίλεμα που σε βρίσκει στη Μύκονο με ένα cocktail ανά χείρας. Από την άλλη, θες να γνωρίσεις τα γραφικά Χανιά και τα ιστορικά μέρη της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο.

Πώς μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσο όμορφες εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού; Μάντεψε! Δεν χρειάζεται να το κάνεις.

Το κρουαζιερόπλοιό σου θα σταματήσει αυστηρά στα καλύτερα λιμάνια. Οι κρουαζιέρες της Celestyal ας πούμε, φέτος, ανανεώνονται με το δρομολόγιο «Πανοραμικό Αιγαίο» (8 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου), που θα επισκέπτεται αρχαίες πόλεις, θρυλικά λιμάνια και τοπία αστείρευτης ελληνικής ομορφιάς.

7. Τα έχει όλα και συμφέρει

Κλείνεις μια κρουαζιέρα και το πακέτο περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, απεριόριστη κατανάλωση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, δραστηριότητες και εκδρομές.

Αν επιλέξεις την κρουαζιέρα «Εικόνες του Αιγαίου» ας πούμε θα πας στην Αρχαία Έφεσο. Εξερευνώντας αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις από την Αγορά, το Ωδείο, τα σπίτια των Πατρικίων, τον πανέμορφο Ναό του Αδριανού και την εκπληκτική Βιβλιοθήκη του Κέλσου.

Το καλύτερο; Η ξενάγηση, η οποία γίνεται στη γλώσσα του καθενός και όπως και όλη η εκδρομή είναι δωρεάν, καταλήγει σε ψώνια στο Κουσάντασι.

6. Η απεριόριστη κατανάλωση ποτών

Μάλλον δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο που σίγουρα αξίζει να είναι ένας λόγος από μόνος του για αν επιβιβαστείς στο πλοίο. Μιλάμε για απεριόριστη κατανάλωση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

Δηλαδή θες φρέντο, το έχεις, χυμό επίσης, μπίρα, τζιν, κρασί, mojito; Τα έχεις. It’s on me που λέμε.

Ακόμη να κλείσεις καμπίνα;

5. Δραστηριότητες για όλους on board

Από γιόγκα και μαθήματα χορού μέχρι σουηδικό μασάζ και ηλιοθεραπεία, μια κρουαζιέρα μπορεί να τα παρέχει όλα. Και με το παραπάνω.

Το Celestyal Olympia για παράδειγμα έχει πισίνα, σπα, κομμωτήριο, γυμναστήριο και ό,τι μπορείς να ζητήσεις σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Ίσως και περισσότερα.

4. Καλοκαιρινό φεστιβάλ στη θάλασσα!

Γνήσια ελληνική διασκέδαση, μουσική και οινογαστρονομία επάνω στο κρουαζιερόπλοιο, γίνεται; Γίνεται, με μουσικές θεματικές βραδιές, στις οποίες μπορείς να δεις από κοντά δημοφιλείς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, με γνωστούς Djs να καταλαμβάνουν τα decks, με full moon parties κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο και με θεματικές κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας από έλληνες food bloggers και sommeliers.

3. Απόδραση με διαφορετικούς χαρακτήρες

Μια κρουαζιέρα είναι ρομαντική. Αν την κλείσεις για το αγόρι/κορίτσι σου τότε σίγουρα θα περάσεις ειδυλλιακά (see what I did there?). Θα πίνετε κρασί αγκαλιά στο ηλιοβασίλεμα, θα κάνετε παιχνιδάκια στην πισίνα, θα κατεβαίνετε χέρι χέρι στον κάθε προορισμό και θα κάνετε βόλτες στα σοκάκια.

Αν από την άλλη, αν δεν έχεις την αδερφή ψυχή σου στην καμπίνα μην ανησυχείς. Λίγο η θάλασσα, λίγο που θα είστε στο ίδιο μέρος για 3 μέρες τουλάχιστον, έχεις ευκαιρία να ξεκινήσεις τον έρωτα της ζωής σου on board.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν ο έρωτας δεν είναι αυτό που αναζητάς αυτό το καλοκαίρι, η κρουαζιέρα είναι η ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές ή για απόδραση με όλη την παρέα.

2. Μια ολόκληρη πόλη εν πλω

Μπορεί να είσαι μεσοπέλαγα, αλλά αφού τα έχεις όλα τι σε νοιάζει; Ντίσκο, καζίνο, bars, τηλεόραση, πισίνα, ίντερνετ, ιατρικό κέντρο, πλυντήριο, μαγαζάκια, εστιατόρια, κέντρο διασκέδασης, βιβλιοθήκη, παιδότοπος… Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

1. Value for money

Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα χρήματα στην εποχή μας παίζουν ρόλο. Και η κρουαζιέρα έχει πάντα την απάντηση. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίσεις περισσότερα μέρη με μικρότερο μπάτζετ και να ζεις και σαν βασιλιάς τις υπόλοιπες ώρες πάνω στο πλοίο.

Έτοιμος για επιβίβαση;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider