Βαρουφάκης για Τσίπρα: Ήθελε να «σύρει» τον Στουρνάρα από την ΤτΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης για Τσίπρα: Ήθελε να «σύρει» τον Στουρνάρα από την ΤτΕ

«Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάνη Βαρουφάκη όταν εκείνος, τον Ιούνιο του 2014 του εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -κατά την ερμηνεία του- θα έβαζε εμπόδια στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει ότι η αντίδραση αυτή του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης είχε σαν αποδέκτη τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα. Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα» είναι τα ακριβή λόγια του Αλέξη Τσίπρα στο επεισόδιο που περιγράφεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών «Adults in the Room» (Penguin, 2017). Παρόντες, σύμφωνα με την αφήγηση, στο συμβάν ήταν οι κ. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα σε σύγκριση με το ξέσπασμα του κ. Τσίπρα.

Ο Βαρουφάκης περιγράφει στη συνέχεια ότι εξήγησε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσουν με «μία κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να διαλύσει την Ευρωζώνη». Οι κ. Παππάς και Τσίπρας έδειξαν ενθουσιασμό για μια τέτοια σκληρή απάντηση, οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης συμφώνησαν επίσης, με τον μόνο που φάνηκε πιο επιφυλακτικός να είναι ο κ. Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider