Γεροβασίλη: Ανύπαρκτα τα μεγέθη για τις υποθέσεις στα πειθαρχικά συμβούλια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεροβασίλη: Ανύπαρκτα τα μεγέθη για τις υποθέσεις στα πειθαρχικά συμβούλια

«Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2016 και αναφέρεται στις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων.

«Βλέπω τίτλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έρχονται για να φθείρουν την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία είναι η μοναδική κυβέρνηση αυτής της χώρας, τα τελευταία πολλά χρόνια, που δίνει πραγματικά τη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή» είπε η κ. Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας «ανύπαρκτα» τα μεγέθη που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα για τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων και διευκρινίζοντας ότι η έκθεση του ΣΕΕΔΔ δεν καταγράφει μόνο τις υποθέσεις στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά περιλαμβάνει και τις υποθέσεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατρών, σωμάτων ασφαλείας κ.λπ. για τους οποίους, όπως εξήγησε, ισχύει «διαφορετική διαδικασία, στην έκθεση όμως καταγράφονται όλα μαζί».

Η υπουργός είπε πως «είναι απολύτως ψευδές» ότι υπάρχει αμνηστία σε υποθέσεις που υπάρχει παραγραφή αδικήματος. «Για όποιον καθυστερεί δεν υπάρχει αμνηστία» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι «κάποια υπόθεση που δεν έχει κριθεί, τρέχει κανονικά και δεν υπάρχει καμία αμνήστευση», ενώ «υπάρχουν και αδικήματα, για τα οποία δεν προβλέπεται καν η παραγραφή». «Κάποιος ο οποίος δεν έχει κριθεί, ενδέχεται, εάν στα δύο χρόνια δεν έχει γίνει η κρίση, να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ωστόσο η υπόθεσή του θα εξεταστεί, δεν παραγράφεται» διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider