Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων για τη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων για τη ΝΔ

Προβάδισμα 18 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΙ και η οποία επιβεβαιώνει τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΠΑΜΑΚ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% (παρουσιάζοντας άνοδο 0,5% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα στις 24-26 Μαΐου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 15% (εμφανίζοντας πτώση 1,5% από το 16,5% που είχε συγκεντρώσει στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι το ΚΚΕ το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 69,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 10,5%.

Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα το διάστημα 21-23 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και την συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider