Σκουρλέτης: Θετική εξέλιξη η κοινή οπτική στα πράγματα με την ΚΕΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκουρλέτης: Θετική εξέλιξη η κοινή οπτική στα πράγματα με την ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «διαπιστώθηκε μια κοινή οπτική, η οποία αποτελεί μια θετική εξέλιξη».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Στη σημερινή συνάντηση με τη ΚΕΔΕ, την τρίτη κατά σειρά τα τελευταία 24ωρα, διαπιστώσαμε μια κοινή οπτική στα πράγματα, η οποία δεν υπήρχε στην αρχή κι αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Συζητήσαμε αναλυτικά για την τροπολογία που έχουμε καταθέσει και έχουμε βελτιώσει ενσωματώνοντας, όπως ήδη έχουμε πει, κάποιες από τις επισημάνσεις που έγιναν εκ μέρους των εργαζομένων στα ζητήματα της μοριοδότησης και του ορίου ηλικίας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι θεωρεί εξίσου θετική και την τοποθέτηση του κ. Πατούλη «ότι η γνώμη της ΚΕΔΕ είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι αντιμετώπισε το θέμα των συμβασιούχων με ανευθυνότητα και ανειλικρίνεια. «Βεβαίως, σήμερα είχαμε αποκαλυπτήρια. Είχαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά έδειξε τελικά ποια είναι η πραγματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας. Να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης - που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση – σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι: «Με την πρότασή μας θεωρώ, λοιπόν, και θέλω να το πω για άλλη μια φορά, ότι απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένων. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση, με μόνιμες θέσεις μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ξεμπλοκάρουμε από το σημερινό αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider