Την Παρασκευή το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Παρασκευή το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης, παίρνουν μέρος στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που διεξάγεται από την Παρασκευή ως την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρόκειται για ένα πολιτικό – προγραμματικό συνέδριο, το οποίο δεν θα πραγματοποιήσει εκλογή ηγεσίας. Αναμένεται όμως να επισφραγίσει την κοινή πορεία που ξεκίνησε ως εκλογική συνεργασία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το Συνέδριο, αναμένεται να προτείνει τον οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει τις επιμέρους πολιτικές δυνάμεις στη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα, η οποία και θα επιστεγαστεί με την εκλογή της νέας ηγεσίας από τους πολίτες μέχρι τις αρχές του 2018.

Τα σημεία τριβής

Βασικότερη διαφωνία, είναι αν τα υπάρχοντα κόμματα θα αναστείλουν ή όχι την λειτουργία τους. Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη προοπτική συναντά αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, του πιο ιστορικού αλλά και μεγαλύτερου εκ των κομμάτων της Συμπαράταξης.

Ποιοι θα μιλήσουν

Στο Συνέδριο αναμένεται να απευθυνθούν με ομιλίες τους, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και άλλες προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Αντίθετα, η «Ώρα Αποφάσεων» δεν προσεκλήθη ως πολιτική κίνηση, αλλά με προσωπικές προσκλήσεις στα ιδρυτικά της μέλη, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση, που ενδέχεται να μην πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Στο Συνέδριο και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύει και η παρουσία του Ποταμιού, με τον επικεφαλής του Σταύρο Θεοδωράκη, να χαιρετά την έναρξη του Συνεδρίου την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider