Μαξίμου: Κάν’το όπως ο Κόρμπιν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαξίμου: Κάν’το όπως ο Κόρμπιν

Η δημοσκοπική δυναμική της ΝΔ είναι μάλλον φθίνουσα παρά τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζεται από την οδό Πειραιώς και πολλά ΜΜΕ. Αυτό είναι το συμπέρασμα μακροσκελούς non paper του Μεγάρου Μαξίμου στο οποίο αναλύονται τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται.

Εκ των βασικών συμπερασμάτων του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι αφενός η ΝΔ παρουσιάζει σημάδια στασιμότητας και άρα «δεν έχει ρεύμα» και αφετέρου ότι πολλοί πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές τώρα. Παράλληλα, σύμφωνα με την κυβερνητική ανάλυση, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακόμα δυνάμεις σε πολίτες χαμηλότερων και μεσαίων εισοδημάτων, υπέρ των οποίων στοχεύει τις πολιτικές του δράσεις, με αποτέλεσμα η ψήφος να έχει «ταξικό πρόσημο».

«Ας μη χαίρεται, λοιπόν, η ΝΔ, για το –όχι και τόσο μεγάλο, άλλωστε– προβάδισμα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Πέραν της φυσιολογικής φθοράς μιας κυβέρνησης που δίνει έναν μεγάλο αγώνα σε εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα, και του οποίου οι καρποί θα φανούν ακόμα πιο καθαρά το αμέσως επόμενο διάστημα, ας μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες βρετανικές εκλογές.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αρχικά υπολειπόταν με πολύ μεγάλα ποσοστά, της τάξης του 20%. Στις κάλπες, όμως, πλησίασε σε απόσταση δύο μόλις μονάδων και οδήγησε την Τερέζα Μέι σε πολιτική ήττα και απώλεια της αυτοδυναμίας. Ας χαρεί, τώρα, όσο προλάβει, η ΝΔ, με τις δημοσκοπήσεις, γιατί το 2019 θα μιλήσουν οι κάλπες. Και εκεί η χαρά θα της βγει ξινή, γιατί ο λαός έχει και γνώση και κρίση», καταλήγει το κυβερνητικό non paper, με το Μαξίμου να κινείται στη λογική… «κάν’το όπως ο Κόρμπιν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider