Ρύθμιση για προσωρινή παραμονή συμβασιούχων ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρύθμιση για προσωρινή παραμονή συμβασιούχων ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών

Για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία, για κάποιους μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η υπόσχεση δόθηκε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, με το οποίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση νωρίτερα το μεσημέρι. Ο υπουργός σημείωσε ότι η λύση αυτή «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Ακόμα συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητατων δήμων, ενώ οι δήμαρχοι κλήθηκαν να καταθέσουν νέα αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα. «Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ΚΕΔΕ έδωσε προθεσμία στο υπουργείο, να καταθέσει τη νομοθετική πρόταση που θα επιλύει το επίμαχο θέμα, μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή κι όλων των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΕ) για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το κλείσιμο των δήμω δήμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider