Ο Γεράσιμος Παγουλάτος νέος επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γεράσιμος Παγουλάτος νέος επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν

Ένας Έλληνας του Σουδάν, που γεννήθηκε σε αυτή την αφρικανική χώρα και ζει τον παλμό της ελληνικής ομογένειας της περιοχής, ο επιχειρηματίας στον ξενοδοχειακό τομέα, Γεράσιμος Παγουλάτος, ορίστηκε νέος επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, με έδρα το Χαρτούμ.

Ο κ. Παγουλάτος γεννήθηκε το 1956 στην πρωτεύουσα του Σουδάν, είναι μηχανολόγος μηχανικός. Το γεγονός ότι μιλά και την αραβική, αποτελεί πλεονέκτημα στην επαφή του με τις αρχές της χώρας, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων των μελών ελληνικής ομογένειας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα διαμένουν στο Σουδάν 153 Έλληνες. Η ελληνική παροικία του Σουδάν χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ το 1902 δημιουργήθηκε η πρώτη ελληνική κοινότητα στο Χαρτούμ, διατηρώντας ισχυρή παρουσία και μέσω της εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, φτάνοντας κάποτε και τα 6.000 μέλη. Στο πέρασμα των χρόνων συρρικνώθηκε, αλλά ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες και μία ισχυρή παρουσία, συμβάλλοντας στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Η ορκωμοσία του νέου επιτίμου προξένου της Ελλάδας στο Σουδάν πραγματοποιήθηκε σε μία σεμνή τελετή στην ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, στις 14 Ιουνίου, παρουσία του Έλληνα πρέσβη, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και της γενικής προξένου, Λαμπρινής Κομίνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider