Διαβεβαιώσεις Ρήγα για λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαβεβαιώσεις Ρήγα για λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων

Το πρόβλημα των συμβασιούχων, αν και κληροδοτήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, πρέπει επιτέλους να λυθεί, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας και διαβεβαίωσε ότι η πληρωμή τους θα διασφαλιστεί πλήρως από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Ρήγας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των συμβασιούχων, λέγοντας πως οι συμβασιούχοι ήταν «όμηροι» συγκεκριμένων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπει διαχρονικά τις απολύσεις ως τη μόνη λύση σε προβλήματα που η ίδια δημιούργησε και συντήρησε».

«Η συνταγματική πρόβλεψη για τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως άλλοθι για να κρατούν σε ομηρεία χιλιάδες εργαζόμενους, που εργάζονται πολλά χρόνια σε θέσεις εργασίας πάγιων αναγκών, χωρίς να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις, αλλά και να δημιουργούν ελπίδες σε ανέργους, διαμορφώνοντας έτσι μια πελατειακή σχέση στο χώρο της μισθωτής εργασίας. Είναι αναγκαίο να βρεθούν τώρα τρόποι για να παραμείνουν οι άνθρωποι αυτοί στη δουλειά τους» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, απάντησε πως είναι γνωστή η πάγια αντίθεση του κόμματος και του ίδιου προσωπικά στο συγκεκριμένο καθεστώς και η πρόθεσή τους να καλυφθούν τα κενά με μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών, μόλις υπάρξουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Χαρακτήρισε «κάτεργο» την εργολαβική εργασία και υπογράμμισε τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας, σημειώνοντας: «Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι απασχολούνται σε οργανισμούς και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΔΕΚΟ, κά. Ήταν το νέο εφεύρημα και σήμερα πλέον βρίσκονται 15-20 χρόνια υπό καθεστώς εργολαβικής εργασίας. Είναι το πιο άθλιο να είσαι δούλος ενός εργοδότη και να σε πουλάει για να κάνεις μια δουλειά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider