Στο Μαξίμου ο Γιλντιρίμ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Μαξίμου ο Γιλντιρίμ

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Έχουμε και εμείς. Τα προβλήματα που προκύπτουν από καταστάσεις όπως ο εμφύλιος στη Συρία λύνονται με αλληλεγγύη και βρίσκοντας την καλύτερη λύση για αλληλοβοήθεια. Πιστεύω έχουμε πολλές περισσότερες ευκαιρίες από τα υπάρχοντα προβλήματα», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες και να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, Με καλή γειτονία, διάλογο και δικαιοσύνη θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Είμαστε και οι δύο μηχανικοί και ως προς αυτό έχουμε θετικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, αναλύοντας συντεταγμένες και βρίσκοντας λύση. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας εμποδίζουν στο να προχωρήσουμε αντιμετωπίζοντας υπάρχοντες προκλήσεις, προκαταλήψεις και ορισμένες παρανοήσεις», πρόσθεσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και κατέληξε: «Ευελπιστώ ότι η επίσκεψη μου θα συμβάλει στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων σε επίπεδο εμπορικό και ανθρώπινο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider