Κυβέρνηση: Δεν συζητάει «αυτή τη στιγμή» τη σύσκεψη αρχηγών για το χρέος

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβέρνηση: Δεν συζητάει «αυτή τη στιγμή» τη σύσκεψη αρχηγών για το χρέος

Αποκλείει, τουλάχιστον επί του παρόντος, το ενδεχόμενο σύσκεψης πολιτικών αρχηγών για το χρέος το Μαξίμου, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή.

Η συζήτηση γινόταν στο παρασκήνιο εδώ και μέρες, αλλά σήμερα βγήκε στον «αφρό» με αφορμή δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση είναι εθνικού χαρακτήρα», συμπλήρωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, χωρίς πάντως να σχολιάζουν τις δηλώσεις Ξυδάκη για το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές, εάν το πράγμα φθάσει στο απροχώρητο.

Το κλίμα έχει ούτως ή άλλως βαρύνει από το πρωί, με αφορμή το δημοσίευμα της Bild, το οποίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί να πάρει τη δόση εάν δεν υπάρξει ταυτόχρονη λύση για το χρέος. Δημοσίευμα που έσπευσαν να διαψεύσουν τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επικοινωνίες Τσίπρα με Μέρκελ, Μακρόν και Τουσκ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε τηλεφωνικά χθες, Δευτέρα 29.05.2017 με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πριν λίγη ώρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Πρωθυπουργός τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider