Μαριάς: Να προστατευθούν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαριάς: Να προστατευθούν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή

Την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή είχε ζητήσει σε παρέμβασή του στην Ευρωβουλή, ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, σχεδόν δέκα ημέρες πριν τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά Κοπτών Χριστιανών στην πόλη Μίνια της Αιγύπτου που κόστισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους.

«Η κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή είναι εφιαλτική. Το είδαμε πρόσφατα και στις επιθέσεις των τζιχαντιστών κατά της Εκκλησίας των Κοπτών στην Αίγυπτο. Οι τζιχαντιστές σφάζουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Συρία και αλλού κάνοντας ενός είδους θρησκευτική κάθαρση. Στα μουσουλμανικά κράτη οι διώξεις είναι συστηματικές και προγραμματισμένες», είχε επισημάνει μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16 Μαΐου ο Νότης Μαριάς. «Στην ουσία πρόκειται για μια διαφορετική εθνοκάθαρση, για μια γενοκτονία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και να λάβει μέτρα για την ασφαλή επιστροφή στις εστίες τους. Απ’ την άλλη μεριά, παρατηρούμε ότι η Σαουδική Αραβία απαιτεί να λειτουργήσουν στην Ευρώπη τζαμιά, όταν αυτή η ίδια δεν επιτρέπει να λειτουργούν χριστιανικές εκκλησίες στο έδαφός της και ιδίως στη Μέκκα» τόνισε ακόμη ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και κατέληξε: «Οφείλουμε λοιπόν να γίνουμε πιο αποφασιστικοί για να προλάβουμε πραγματικά αυτό το ολοκαύτωμα των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή».

Ένα «Ολοκαύτωμα» το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται, όπως αποδείχτηκε με τη σφαγή δεκάδων χριστιανών κοπτών χθες στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.