Μητσοτάκης: Είστε πολιτικός στρατός ατάκτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Είστε πολιτικός στρατός ατάκτων

Επιφυλάξεις σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από την αλλοδαπή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη παρέμβασή του στη Βουλή, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα στηρίξει το σχετικό άρθρο αν διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος για τις πηγές χρηματοδότησής του.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η διάταξη στο νομοσχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Νομικά Πρόσωπα της αλλοδαπής. Πρόσθεσε: «Πρέπει απολύτως να είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλιστεί η πηγή και η προέλευση των χρημάτων για τη λειτουργία του τεμένους [...]. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σημείωσε: «Να την αποσύρετε τη διάταξη περί χρηματοδότησης ή να την ξαναδιατύπωσατε με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος που θα επεκτείνεται στην πηγή της χρηματοδότησης».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις συνεχείς αλλαγές στις Πανελλαδικές μίλησε για μια κυβέρνηση που «δεν είναι κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση στο χώρο της Παιδείας χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «έναν κρίκο σε μια σπασμένη αλυσίδα προχειρότητας».

«Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω» είπε ο κ. Μητσοτάκης ψέγοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ενώ ήξερε εδώ και πέντε μήνες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση των Μπαλτά-Κουράκη φέρνει τώρα νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα δίνετε μάχες οπισθοφυλακής όπως και σε άλλα θέματα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δεν σας ανήκει στους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση του τεμένους αρχικά χαρακτηρίζοντας «φάρσα» την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ «ενώ ο υπουργός τους το υπογράφει».

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider