Κικίλιας: Η ΝΔ θα διεκδικήσει άλλο μείγμα πολιτικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Η ΝΔ θα διεκδικήσει άλλο μείγμα πολιτικής

Για αντιφατικές δηλώσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως «ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε εμφατικά ότι αν δεν πάρουν κάτι για το χρέος δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα, το 4ο μνημόνιο, ενώ ο πρωθυπουργός διαψεύδοντας τον κ. Τζανακόπουλο είπε ότι μπορεί και να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε και βλέπουμε, ενώ κύκλοι του Μαξίμου διέψευδαν τον πρωθυπουργό».

«Τι συμβαίνει σε αυτήν την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία για να δώσει παροχές 12 δισ. ευρώ και πήρε 14,2 δισ. μέτρα, έφερε 3ο και 4ο μνημόνιο με περικοπές και τελικά κατάφερε να βάλει το πρόβλημα του χρέους μέσα στις γερμανικές εκλογές».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως «δεν θα πρέπει η αναξιοπιστία της κυβέρνησης να δώσει το δικαίωμα στους εταίρους μας που έχουν δεσμευθεί για λύση στο χρέος από το 2012, να μην το κάνουν. Αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε δοθεί τότε λύση για το χρέος» είπε συμπληρώνοντας πως για τη ΝΔ το χρέος είναι εθνικό θέμα, αλλά από ότι φαίνεται δεν μπορεί να το πάρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «έχουν τις ευθύνες τους και οι δανειστές, που από το 2012 δεν μας δίνουν τη ρύθμιση για το χρέος, για την οποία έχει παλέψει πολύ ο λαός» ενώ όπως είπε «τελικά παρά τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας περί γραβάτας κλπ, όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα, αλλά βρισκόμαστε δεσμευμένοι, καθώς το χρέος είναι συνδεδεμένο με τα πλεονάσματα. Δεν μπορεί η χώρα να αντέξει εσαεί υψηλά πλεονάσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση της ΝΔ πως θα διεκδικήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής (μείωση φορολογίας και κρατικών δαπανών) ενώ έκανε λόγο και για πλεονάσματα της τάξης του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.