Δένδιας: Ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Α' Αθήνας, Νίκος Δένδιας, σε πολιτική του συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν γεμάτος από το κοινό, ενώ οι θέσεις μπροστά από το βήμα του ομιλητή είχαν καταληφθεί από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ήταν παρόντες στην εκδήλωση - μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά και στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου, όπως ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσιούκης, δήμαρχοι όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

«Το τέταρτο μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο κ. Δένδιας στην ομιλία του και ακολούθως έκανε εκτεταμένη αναφορά στον λαϊκισμό. Ανέτρεξε στο παρελθόν λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993». Αν δεν είχε πέσει τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα ήταν σήμερα η χώρα σε αυτό το σημείο, σημείωσε.
Συνεχίζοντας ανάφερε ότι απαιτείται εθνική προσπάθεια, «να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, κάθετα, απόλυτα, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Είμαστε το κόμμα της ευθύνης, των δικαιωμένων μεγάλων εθνικών επιλογών, του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Είπε ακόμη, ότι πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια, πρέπει η χώρα να πάει «δυνατά από την αρχή» (που ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης) για να μπει τέλος στην εθνική μελαγχολία. «Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα και να στηρίξουμε όσους έχει χτυπήσει η κρίση. Χρειαζόμαστε ένα νέο φορολογικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στο φιλελεύθερο προφίλ του αρχηγού μας και θα επιβραβεύει εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ο βουλευτής μίλησε και για την Παιδεία, λέγοντας ότι «θέση μας είναι η ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την οικονομική διαδικασία». Αναφέρθηκε ακόμη στα θέματα νόμου και τάξης, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μπει τέλος στο μπάχαλο των Εξαρχείων και στον εισερχόμενων ταραξιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.