Κουτσούμπας: Μνημόνιο εις την τετάρτην

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούμπας: Μνημόνιο εις την τετάρτην

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με τα μέτρα και τα αντίμετρα, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνεστίαση της οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

"Το σκληρό πακέτο μέτρων, που μόλις χτες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι απλά το 4ο μνημόνιο, όπως λέει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, είναι «μνημόνιο εις την τετάρτην», γιατί νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική τάξη, το λαό", είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι "δεν υπάρχουν αντίμετρα, παρά ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων" και παρατήρησε:"Η κυβέρνηση βέβαια, για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα, που όπως ισχυρίζεται είναι πολιτικά αντισταθμίσματα, που εκτός από τα αντίμετρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Οι μειώσεις στις συντάξεις που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, η μείωση στο αφορολόγητο που φορολογεί ακόμα κι αυτόν που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας, στα οικογενειακά επιδόματα, στο επίδομα θέρμανσης δεν αντισταθμίζονται! Κι όπως δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά, δεν υπάρχουν και αντίμετρα. Υπάρχει ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων, τα οποία είναι και τα μόνα σίγουρα, γιατί τα ονομαζόμενα «αντίμετρα» έχουν ως προϋπόθεση ματωμένα υψηλά πλεονάσματα".

"Ποιον κοροϊδεύουν;" αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και σημείωσε: "Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και όχι μόνο. Θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο, γιατί στα λεγόμενα «αντίμετρα» περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του, η επιδότηση του «μισθολογικού κόστους», η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αλήθεια πού κατατάσσει η κυβέρνηση τις νέες ανατροπές στα εργασιακά, στα μέτρα ή στα «αντίμετρα»; Το κεφάλαιο, εκτός από τη μείωση της φορολογίας του, τις νέες επιδοτήσεις, ωφελείται και από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά".

Κατήγγειλε ότι τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση οδηγούν σε ένα "σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα", που, όπως είπε, τώρα έχει και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι την Κυριακή θα κυκλοφορήσει με τον "Ριζοσπάστη" η Διακήρυξη της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την επέτειο των 100 χρόνων και σημείωσε: "Ο σοσιαλισμός που οικοδομήθηκε τον προηγούμενο 20ό αιώνα, παρά τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χάρη στην εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, τη συμμετοχή εκατομμυρίων εργατών, εργαζομένων στο κτίσιμο της νέας κοινωνίας. Η Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917 άνοιξε το δρόμο. Φέτος στα 100 χρόνια της, τα διδάγματά της φωτίζουν την πάλη μας, ανοίγουν τους φωτεινούς δρόμους του μέλλοντός μας.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και μίλησε για "μια μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί". Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες γι αυτή την κατάσταση "που βρίσκονται στη σύγκρουση ισχυρών συμφερόντων και κρατών για την Ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της, όπως είναι η Ρωσία και οι ΗΠΑ, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως είναι ο νέος κινεζικός «δρόμος του μεταξιού»".

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, λέγοντας ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider