Δραγασάκης: Ζωτική για τις τράπεζες η μείωση των κόκκινων δανείων

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Ζωτική για τις τράπεζες η μείωση των κόκκινων δανείων

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται περισσότερο ως δανειστές παρά ως εταίροι.

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας πως από τη διαπραγμάτευση φάνηκε πως οι σχέσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης παραμένουν ασύμμετρες.

Μιλώντας σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για συχνή αλλαγή των όρων - ακόμη και των κανόνων της συμφωνίας - από τους θεσμούς, οι οποίοι επικαλούνταν τη δύναμη του δανειστή.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησης που ζήτησε πολιτική συμφωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα στη Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια της ΕΕ, αναγκάστηκε να θέσει πολιτικό θέμα για την αξιολόγηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στράφηκε και εναντίον της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικοί πολιτικοί συσχετισμοί, απαιτείται ένα ισχυρό κοινωνικό μέτωπο.

«Σε αυτή την κατεύθυνση δεν βοήθησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς της κοινωνίας που πήραν θέση ακόμη και υπέρ των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών», υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε πως η αντιμετώπισή τους είναι βασικό ζητούμενο της κυβέρνησης, η οποία έχει θέσει προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας, η οποία θα έρθει μόνο μέσω επενδύσεων. Η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι θέμα ζωτικό για τις τράπεζες, οι πόρτες των οποίων για τις μικρομεσαίες – πριν την κρίση αλλά και ειδικά μετά την κρίση – είναι αρκετά στενές.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, ότι ο μηχανισμός του εξωδικαστικού συμβιβασμού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider