Λεβέντης: Ο Τσίπρας αγοράζει πολιτικό χρόνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεβέντης: Ο Τσίπρας αγοράζει πολιτικό χρόνο

«Πολύ θετικό βήμα» αξιολόγησε, στη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα στον Real FM, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την εκλογή Μακρόν, σχολιάζοντας ότι «ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να ενισχυθεί και στο επόμενο βήμα, που είναι οι βουλευτικές εκλογές σε έναν μήνα».

Για τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι « πρέπει πρώτα να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και μετά να απλώνουμε το χέρι για δανεικά», ενώ για το χρέος υποστήριξε: «Δεν βλέπω απόσταση ανάμεσα σε ΔΝΤ και Κομισιόν. Ονομαστική μείωση του χρέους δεν πρόκειται να γίνει. Επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων και όλα αυτά μετά τον Αύγουστο του 2018, όπως έχουμε συμφωνήσει στο τρίτο μνημόνιο».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε: «Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για τις συντάξεις και οι τριπλές και οι διπλές συντάξεις δεν γίνονται μία, με πλαφόν τα 1.500 ευρώ, τόσο θα μεγιστοποιείται το πρόβλημα. Στην Αυστραλία έχουν κοπεί οι συντάξεις των πλουσίων, στην Ελλάδα 80 χιλιάδες πλούσιοι παίρνουν σύνταξη».

Όσον αφορά το Δημόσιο, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε πως «η αξιολόγηση είναι απαραίτητη για να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και όχι να απολυθούν, αλλά να προσφέρουν σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έτσι να προστατευτούν αυτοί που εργάζονται κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας αγοράζει πολιτικό χρόνο, αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί τη χώρα. Χάνονται χρήματα κάθε χρόνο για να εξυπηρετείται ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Μητσοτάκης είναι ανέτοιμος. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση, με τη Γεννηματά, ίσως, γιατί με εμένα δεν πρόκειται, εκτός και αν δεχτεί τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider