Σπυράκη: Η νίκη Μακρόν ευκαιρία για τον επανακαθορισμό της πορείας της ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπυράκη: Η νίκη Μακρόν ευκαιρία για τον επανακαθορισμό της πορείας της ΕΕ

Ευκαιρία για τον επανακαθορισμό της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Σύμφωνα με την Μαρία Σπυράκη, ο Μακρόν υπερέβη τους κομματικούς συσχετισμούς και κατάφερε να απαντήσει σε ανησυχίες ευρωπαϊστών της Γαλλίας, σε ανησυχίες εκείνων που ήθελαν τη Γαλλία στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόκληση για τον Εμανουέλ Μακρόν ειναι να ξανακάνει τη Γαλλία, πρωταγωνίστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η κυρία Σπυράκη. «Εκείνο που πρέπει να κάνει (ο Εμανουέλ Μακρόν) είναι να καθίσει στο τραπέζι, να καταστήσει και πάλι τη Γαλλία πρωταγωνιστή, να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε ενισχυμένη συνεργασία και να δώσει τη διάσταση που αναλογεί στη Γαλλία».

Σημείωσε δε πως πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι (η Ελλάδα) να παραμείνουμε στην πρώτη «ταχύτητα» της ευρωζώνης, επειδή η ενισχυμένη συνεργασία (για την οποία θα εργαστεί ο Μακρόν) θα επισπευστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider