Κατρούγκαλος: Αγώνας να μην μειωθούν ούτε οι επικουρικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Αγώνας να μην μειωθούν ούτε οι επικουρικές

«Δεν θα σημειωθούν νέες μειώσεις στις συντάξεις» δεσμεύθηκε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγες μόλις ώρες μετά την αποστολή της ελληνικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στους δανειστές.

«Οι Θεσμοί έλαβαν την ελληνική πρόταση, αλλά ακόμη ούτε την έχουν εγκρίνει, ούτε την έχουν απορρίψει», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας διεμήνυσε πως στόχος της Αθήνας είναι να μην μειωθούν ούτε εκείνες, βασιζόμενες στον μηχανισμό της «προσωπικής διαφοράς», ο οποίος, όπως τόνισε, είναι εγγυημένος και μετά το 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, δύο είναι οι βασικές καινοτομίες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, οι ενιαίοι κανόνες για όλους και η καθιέρωση εθνικής σύνταξης που δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά από τη φορολογία.

«Η εθνική σύνταξη αποτελεί βάση και θα τη δικαιούνται και ασφαλισμένοι που δεν είχαν σταθερή εργασία ακόμη και αν εργάστηκαν για 15 χρόνια», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εθνική σύνταξη δικαιότερη από το ΕΚΑΣ.

«Οι δανειστές δεν έχουν ενιαία στάση στο ασφαλιστικό, ενώ ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν το συνταξιοδοτικό σαν να είναι ιδιωτική ασφάλιση», αποκάλυψε επίσης, ενώ δεσμεύθηκε πως είναι εγγυημένες από το κράτος οι νέες συντάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider