Χρυσόγονος: Αποτέλεσμα και της υπερφορολόγησης το πλεόνασμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσόγονος: Αποτέλεσμα και της υπερφορολόγησης το πλεόνασμα

«Μεγαλύτερη σημασία από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έχει το γεγονός ότι το 2016 για πρώτη φορά μετά από 8 με 9 χρόνια είχαμε αύξηση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος σε ονομαστικές τιμές, οριακή βέβαια γύρω στα 200 εκατ. ευρώ… Άρα έχει σταματήσει η κατρακύλα», δήλωσε σήμερα στον Σκάι ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για την πραγματική ανάπτυξη ότι «ελπίζουμε να έρθει το 2017, θα αρχίσει να βελτιώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ προλειαίνοντας το έδαφος για την έξοδο της χώρας στις αγορές ώστε να μην υπόκειται στους εκβιασμούς των δανειστών».

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε με πολύ επαχθείς φορολογικούς συντελεστές που επιβλήθηκαν κατ’ απαίτηση των δανειστών. «Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση, αλλά με προϋπόθεση την απεξάρτηση από τη μέγγενη των θεσμών», είπε.

«Ο λαός στις εκλογές του ‘15 είπε “δεν αντέχω άλλο” και αυτό το αίτημά του είχε μια δυναμική», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «πύρρειο νίκη», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «η δυναμική αυτή υπερτιμήθηκε στη διαπραγμάτευση».

«Πρέπει να γίνουν τομές αλλαγές, όχι όμως δήθεν μεταρρυθμίσεις όπως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και της άγριας υπερφορολόγησης ανθρώπων που δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider